Új jelszó kérése
 

Tábori Piroska: Húst pótló ételek hústalan napokra – hústalan étrendek az egész esztendőre


Tábori Piroska: Húst pótló ételek hústalan napokra – hústalan étrendek az egész esztendőre

Hogy ez a könyv mennyire Időszerű, azt tudja mindenki.

Segítségül szántuk azoknak, akik a mindennapok harcában az otthonok lelkes őrei, akiknek semmi fejtörés, munka sem sok, hogy családjukat a legnehezebb körülmények kőzött is megfelelő táplálékhoz, ízes ételekhez juttassák.

A könyv több fejezetre oszlik:

Első fejezetében étrendeket adunk a hústalan napokra, mégpedig hónapok szerint beosztva. aszerint, hogy melyik hónapban mit könnyű és olcsó beszerezni, mi van otthon eltéve, tárolva. Minden hónapra négy hústalan étrendet állítottunk össze, ebédet és vacsorát. Azt hiszem, ezzel tettük a legnagyobb szolgálatot a fejtörés be néha belefáradó háziasszonynak!

Második fejezetében néhány sűrű, tápláló, jóllaktató leves elkészítését írjuk le. Olyan levesekét, amelyeket különösen akkor főzzünk, ha ebédünk két fogásból áll; a leves után csak tésztát tálalunk...

Harmadik fejezetében elsősorban a hústalan napokon is beszerezhető állati belső részek elkészítésének sokféle változatáról tájékoztatjuk a magyar háziasszonyokat. Majd kitérünk az önállóan tálalható, húst pótló ételek elkészítésére, amelyek mellé sem körítés, sem főzelék nem kell. Igen sok úgynevezett "feltét" elkészítésének leírását is adjuk, amelyek hús helyett' főzelékkel, körítéssel tálalhatók, ízletesek, táplálók.

Végül közöljük azokat a tésztafélékből készített, húst pótló feltéteket, amelyek vacsoraételeknek önállóan is jóllaktatók, ízesek, táplálók.

Függeléknek néhány, az ételekhez szükséges ízes mártás leírását és hasznos tanácsokat adunk. Végül olyan édességek leírását 'közöljük, amelyekhez nem kell cukor, csak méz vagy gyümölcslé.

Ezek a leírások nem ínyencségek, nem is azoknak szántuk! Olcsó, hétköznapi, de nagyon ízletes, változatos, jóformán megunhatatlan ételek. És 347 leírásból mindig akad olyan, ami éppen megfelel ízlésünknek, konyhánk szokásainak.

A hozzávalók beszerzése sem nehéz; ami ma nehezen megszerezhető, azt nem alkalmaztuk. És van, amit hazaival, otthon készülttel kitűnően lehet pótolni. Pl. rizs helyett mindenütt vehetünk burist, tarhonyát, csőtészta helyett metéltet, pármai sajt helyett ízes, hazai szárított sajtot, stb.

A könyv szeretettel, gonddal készült 1940 őszén a magyar háziasszonyok segítségére. Fogadják szeretettel és váljék hasznára minden dolgozó, otthonát szerető asszonynak és családjának!

Vélemény írása a termékről/szolgáltatásról
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés
Vélemények
Nincs még vélemény. Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés