Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/492-7449

Blog
2014.08.03 14:30

Hajfestés otthon

Csináld magad!

 

Otthoni hajfestéstől sokan félnek, pedig egyáltalán nem bonyolult.

 

 

Lássuk az előnyöket...

Mik az előnyei, ha magunk festünk:

  • gyors, hiszen nem kell elutazni valahová (ezt az időt hasznosabb dologra fordíthatjuk)

  • én ha felkenem magamnak a festéket, amíg hat bármit tudok csinálni pl. felteszem az ebédet főni vagy beteszem a mosógépbe a ruhát, esetleg porszívózhatok, de egy jó könyv is érdekesebb mint valahol üldögélni

  • bármikor kéznél van, nem kell bejelentkezni előtte sehova (feltéve, ha rákészültünk, és megvásároltuk a megfelelő hajfestéket)

  • olcsóbb, hiszen csak a hajfestékért kell fizetni (ha többet veszünk, általában olcsóbb)



 

Melyik hajfestéket válasszuk?

Kérdés, hogy a haj védelme a fontosabb, vagy a megfelelő szín. Ez sokszor egybeesik, de nem mindig.

Ha sötét a hajszínünk, és egy másik sötét árnyalatút szeretnénk, akkor bármelyik hajfestéket választhatjuk.

Ha sötétbarnából vagy feketéből világos szőkét szeretnénk, akkor a nagyon kímélő hajfesték nem lesz jó, mert a színt is kíméli nem csak a hajat. Világosabb lesz, de nem olyan, mint a képen. Ezt többszöri festéssel érhetjük csak el, de ugye a lenövéseket is festeni kell a későbbiekben, és ott ugyanúgy csak világosítani fog, és nem azonnal a kívánt szín lesz. Úgyhogy ebben az esetben ez felejtős. Itt ne használjunk Venita vagy henna alapú festéket, kivéve, ha megelégszünk a sötétszőkével, mert arra megfelelő!

Ha szőke a hajunk és feketét szeretnénk, ez többszöri festéssel érhetjük csak el. Ha hennás vagy Venita festéket használunk, akkor 2 nap múlva újra felkenhetjük, ha erősebbet, akkor várni kell egy hetet.

Ha szőke vagy barna hajból szeretnénk mahagóni vagy pl. rézvörös színt, akkor bármelyik festékkel megtehetjük.

 

Mi az oka, ha nem ugyanolyan színű a hajam mint ami a képen volt?

Túl nagy a szín különbség az eredeti és festett szín között és nem a megfelelő festéket választotta. Esetleg túl vastag szálú a haja, és a dobozban levő hidrogén gyengének bizonyult. (Nekem nagyon vastagszálú a hajam, én 12% alatti hidrogénnel nem is próbálkozom, mert hatástalan.) Esetleg nem hagyta rajta a festéket kellő ideig. Többször festésnél ezt ki lehet tapasztalni, hiszen nem vagyuk egyformák. Az idő sem mindegy, hogy mennyi ideig van a festék a hajon. Általában a dobozon az van, hogy 30 perc. Fodrászok szerint utána már nem csinál semmit, én ezzel vitatkoznék. Én ha a saját hajamról 30 perc múlva lemosom, nem ugyanaz a szín. Ha 1 óra múlva mosom le, akkor pont olyan mint a képen (én egész sötétbarnából festek világos szőkét).

 

Fontos tennivalók hajfestés előtt:

  • célszerű a fémből készült ékszereket levenni

  • ha túl zsíros a haja, vagy hajlakkot, habot, zselét használt, akkor jobb megmosni, megszárítani, és utána elkezdeni a festést

  • első alkalommal allergiapróbát végezni (pici adagot kikeverni, fül mogotti részre felkenni, 30-40 perc múlva lemosni, és másnapig várni, hátha valami allergiás reakciót tapasztalunk - ez nem túl gyakori, de ki tudja!)

 

 

Előkészületek és alkalmazás

 

A keverék elkészítése:

  1. Fésülje ki a haját.

  2. Vegyen le a kezéről minden ékszert, és húzza fel a védőkesztyűket!

  3. Keverje ki a hajfestéket (krémet + oxigént), hogy homogén keveréket kapjon.

  4. Azonnal használja fel a keveréket.

 

 

Első alkalmazás:

  • Először a hajtövekre kell felvinni a keveréket, tincsenként szétválasztva a hajat. (Ezt legkönnyebben fordász ecsettelel teheti, mert annak hosszú, hegyen az egyik vége, és ezzel könnyen szétválasztható a hajt. Ha nincs ilyen, akkor olyan fésűvel amivel jól tud választékot csinálni. A felkenésnék van aki ecsetet használ, de hallottam már vattapamacsról is, úgy is működik.)

  • Ezután a maradék szert egyenletesen oszlassa el a hajon, és masszírozza be.

  • Hagyja hatni 30 percig. Nézze meg az eredményt, mosson le egy tincset, és nézze meg, hogy elérte-e a kívánt színt. Ha nem, akkor hagyja rajta nyugodtan, de ezután sűrűbben kell ellenőrizni

  • A jobb eredmény és az egyenletes szín hatás elérése érdekében a hatóidő utolsó 5 percében fésülje át a hajat, hogy a hajfesték egészen a hajvégekig eljusson. Öblítse le a hajat meleg vízzel, majd kedvenc samponával mossa meg és öblítse át újra. Hajfestés után balzsam használata erősen javasolt!

 

Utánfestés

  • 4-5 héten belül a haj lenő annyira, hogy a hajtövek újrafestésére lehet szükség.

  • Készítse elő a keveréket és a hajat a fentebb leírtak szerint.

  • Vigye fel a keveréket a hajtövekre, tincsenként szétválasztva a hajat. Hagyja hatni a festéket 30-40 percig.

  • Alaposan öblítse le a haját meleg vízzel, majd mossa meg.