Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/492-7449

Henry de Montherlant: Agglegények
Henry de Montherlant: Agglegények
300 Ft

Henry de Montherlant: Agglegények

Kaján könyv, – az Ile des Pinguins-ig, sõt a Candide-ig kell visszanyúlnunk az ilyen csípõs ízért. Kegyetlen, mint egy borotválkozó-tükör a reggeli fürdõszoba ablakán. Néha mintha ráncolt orral, kihasadt szájjal, sárga fogakkal vigyorogna ránk, – néhány zárójeles mondat nyíltan gúnyolódik. Fütyül a világra, szétfreccsenti mérgét. Annak is jut, aki méterekre áll tõle. Kétszáznegyven oldalon három szerencsétlen agglegényt boncolgat, kis piszkos szokásaikon idõzik kedvteléssel.

Nem is ad sokkal többet, mint a három különc életét, percrõl-percre, napról-napra, egy magándetektív jelentéséhez hasonló, minden részletre kiterjedõ pontossággal.

Illyés Gyula fordította az Agglegények-et. Jelzõi és igéi remekül villognak, a kajánság szûk területére szorítva is szókincse kiapadhatatlannak látszik. Egy-egy merészebb mondatfûzésnél szinte felerõsíti a könyvet.

Illés Endre elõszava izgalmasan szép Montherlant-portré. Rávilágít az útra, amely az Agglegények-ig vezetett, s amely megint egy újabb út kezdete.

Raktáron: 1 db
300 Ft
A vásárlás után járó pontok: 15 Ft
Adatok
Cikkszám:
761617
Vélemények
Nincs vélemény a termékről/szolgáltatásról. Legyen Ön az első, aki véleményt ír!